Naar de podotherapeut in Utrecht

Ik was een tijdje aan het sukkelen met een pijnlijke heup. Gelukkig geen alles overheersende klacht maar wel eentje die met name na het sporten (met name na het hardlopen) opspeelde. Ik loop twee keer per week een rondje door de Voorveldse Polder. Lekker in het groen met zicht op het interessante Fort De Bilt. Helaas werd dit steeds minder ontspannen doordat mijn heup dan weer pijnlijk was. Je begint

Om van dit ongemak af te komen heb ik eerst mijn trainings-intensiviteit terug geschroefd en zelfs een aantal weken volledige rust genomen. Helaas niet met het gewenste resultaat.
Vervolgens heb ik een aantal bedrijven in de gezondheidszorg langsgelopen. Uiteraard eerst eens met de huisarts en de fysio gesproken en onder behadeling geweest. Daarna ook nog bandages en compressiekousen geprobeerd. Ten slotte heb ik mijn (nieuwe) schoenen nog vervangen. Helaas helpt alles maar eventjes of helemaal niet. Al met al iets om flink hopeloos van te worden. Maar omdat de klachten alleen opspeelden na het hardlopen ben daar maar mee gestopt. Erg jammer want het brengt mij veel ontspanning en natuurlijk een goede conditie.

Via een kennis werd ik even later gewezen op een podotherapeut hier in Utrecht. Een podotherapeut heeft (volgens mij) als voordeel dat men kijkt naar de oorzaak van de problemen. Om daar vervolgens met wat aan te doen. In mijn geval werd er gekeken naar mijn houding en de wijze hoe ik mijn voet afrol. Hierbij kwam er naar voren dat de druk niet goed verdeeld wordt tussen mijn beide voeten. Met een aantal behandelingen en een op maat gemaakt zooltje ben ik weer aan het sporten gegaan. Min hardlooprondje gaat intussen perfect en ik ben al een aantal maanden klachtenvrij!  Ik hoop dat meer mensen zich herkennen in deze situatie. Zodat ze ook de oorzaak van de klachten weg kunnen nemen. Daarbij kun je je dus een rondje langs allerlei bedrijven in Utrecht besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *