Kleding shopping in Utrecht

Utrecht is een bruisende stad in het hart van Nederland. Het is een grote en gezellige stad die bekend staat om zijn domtoren, de leuke winkels en de gezellige horeca. De stad telt 359.000 inwoners en is daarmee de vierde grootste stad van Nederland. Utrecht is ook een van de oudste steden van ons land, de stad heeft al stadsrechten sinds het jaar 1122.

De bekende straten

Doordat Utrecht een prachtige stad is met een historisch centrum is de stad populair bij toeristen uit binnen- en buitenland. Als je een dagje naar Utrecht gaat ben je verzekerd van een heerlijke dag shoppen in een van de mooiste steden van Nederland.

Zowel mannen, vrouwen en kinderen kunnen in Utrecht terecht voor de leukste modewinkels. Tegenwoordig zijn mannen veel modebewuster dan vroeger. De herenmode wordt ook steeds leuker en kleurrijker, en bestaat al lang niet meer uit simpele broeken met overhemden.

In het moderne winkelcentrum Hoog Catharijne vind je alle winkels en restaurants die je nodig hebt voor een leuke dag shoppen. Maar wij vinden het veel leuker om het oude stadscentrum in te duiken en de gezellige winkelstraten te verkennen. Denk hierbij aan de Oudegracht, de Lange Elizabethstraat, de Steenweg, de Lijnmarkt en de Zadelstraat. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de Vismarkt en het Oudkerkhof.

Herenkleding shoppen in Utrecht

Ook voor de modieuze man is er vandaag de dag voldoende keuze op het gebied van mode. Op het Oudkerkhof zitten bijvoorbeeld de winkels Oeben’s Mercantile en Veltman Liesting, dit zijn luxe herenzaken uit het hoge segment.

Aan de Vismarkt vind je de winkel van Suitable Utrecht, hier kunnen alle mannen terecht voor een outfit in welke stijl dan ook. Kortom, een winkel waar de modebewuste man van nu zich helemaal kan kleden. Naast de eigen collectie verkoopt Suitable ook kleding van trendy merken als Scotch and Soda en Fred Perry. Daarnaast verkoopt Suitable ook galakleding voor de vele studenten die in Utrecht studeren en wonen.

De Rode Winkel aan de Lange Elizabethstraat is het perfecte adres voor liefhebbers van jeans. Langs de Oudegracht vindt je de winkel Coef Men, deze winkel biedt naast kleding ook verschillende verzorgingsproducten. Deze winkel is gevestigd in het oudste stenen woonhuis van Utrecht.

Naast deze kleinere winkels vindt je in Utrecht ook alle grote winkelketens zoals H&M en de Zara. Als je klaar bent met shoppen kun je terecht op een van de vele terrassen om te genieten van een hapje en een drankje.

Genoeg redenen om een dagje naar Utrecht te komen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *