Kritisch zijn zonder elkaar te beschadigen leer je tijdens een teamtraining

Jullie overwegen een teamtraining te boeken met het bedrijf? Wellicht ben je nog benieuwd of dit nu echt veel voordelen oplevert voor het team. Uit de praktijk blijkt dat dit absoluut het geval is. Bedrijven en ondernemingen die om de zoveel jaar een teamtraining op het programma zetten, behalen betere prestaties en hebben minder te maken met ziekteverzuim onder het personeel.

Teamtraining vermindert stress

In een team heb je altijd te maken met allerlei verschillende mensen. Elk persoon heeft een ander karakter en een andere manier van communiceren. Vaak leidt dit tot problemen of probleempjes. Is de sfeer op de werkvloer niet goed, dan geeft dat veel stress. Het werkplezier van mensen vermindert en werknemers melden zich sneller en vaker ziek. Tijdens een teamtraining leer je elkaar beter kennen. Daardoor ontstaat er meer begrip. Teamleden leren ook hoe ze beter of anders om kunnen gaan met gevoelens zoals angst, verdriet, boosheid, jaloezie of frustratie. Dit alles verbetert de sfeer en verhoogt uiteindelijk de werkprestaties.

Betrokken medewerkers

Wordt de sfeer op de werkvloer beter, dan is het personeel ook meer gemotiveerd. Ze willen gaan voor het bedrijf en voelen zich betrokken. Dit zorgt voor snellere en betere resultaten. Mensen die een goed gevoel hebben over hun werk, zetten zich veel meer in dan werknemers die helemaal niets hebben met het bedrijf maar puur werken voor hun geld. Tijdens een teamtraining kan er ook aandacht geschonken worden aan de visie en missie van je onderneming.

Relaties verbeteren

Tijdens een training met je team kun je zelf ook de speerpunten aangeven. Het ligt dus ook aan de knelpunten waar jullie mee te maken hebben hoe de training wordt ingevuld. Kunnen de relaties wel een oppepper gebruiken, dan wordt daar mooi op ingespeeld. Dat kan tijdens een training op allerlei interactieve manieren. De mensen begrijpen elkaar daardoor beter en de harmonie verbetert. Dit zorgt voor een gezondere werkomgeving voor iedereen. Het behalen van doelen gaat hierdoor een stuk sneller en eenvoudiger. Een bedrijf dat dit soort trainingen verzorgt in combinatie met lichamelijke activiteit is Bokscoaching. De combinatie van lichamelijke beweging met als team in beweging zijn is erg bevorderend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *