De werkzaamheden van een dakdekker

Is je dak ook aan onderhoud toe, maar weet je niet wat er allemaal mogelijk is? Geen zorgen! Op deze pagina lees je meer over de verschillende onderdelen die vallen onder dakwerken. Denk hierbij aan het renoveren, isoleren, inspecteren, reinigen en repareren van je dak.

1.      Dakrenovatie

Het renoveren van je dak geeft je hele huis een nieuwe en frisse uitstraling. Je hebt de mogelijkheid om je constructie te gaan renoveren, maar ook de dakgoten of dakbedekking. Tevens kan je ook alles gaan renoveren.

2.      Dakisolatie

Een niet geïsoleerd dak heeft een aantal nadelen. Je hebt namelijk een hogere energierekening en het is lastiger om temperaturen in je huis te reguleren. Door je dak wel te isoleren is het mogelijk om dit op te lossen.

3.      Dakinspectie

Als je wilt weten of er problemen op je dak zijn of over het algemeen wat de stand van zaken betreft je dak zijn is een dakinspectie uitvoeren de oplossing. Tijdens de dakinspectie wordt de gehele staat van het dak onderzocht. Op basis hiervan kan dan reparatie of onderhoud gepland worden.

4.      Dakreiniging

Om te voorkomen dat er lekkages en andere beschadigingen op je dak ontstaan heb je een dakreiniging. Hier wordt je hele dak schoongemaakt. Op deze manier is het ook een stuk moeilijker voor begroeiing om zich te gaan hechten aan het dak.

5.      Dakreparatie

Zitten en vochtige plekken op je dak of andere beschadigingen zoals scheurtjes? Dan is het toe aan dakreparatie. Meestal komt het voor dat een dakreparatie moet plaatsen, omdat er door achterstallig onderhoud problemen zijn ontstaan. Het wordt aangeraden om de reparatie door een dakdekker te laten uitvoeren.

6.      Dakonderhoud

Dakonderhoud vindt vaak tegelijk of direct na een dakinspectie plaats. Als er tijdens de inspectie kleine problemen zijn ondervonden kunnen deze direct worden aangepakt tijds het onderhoud. Vaak wordt het onderhoud structureel gedaan. Denk hierbij aan eens per jaar.

Hier vind je de 10 beste dakdekkers uit Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *