Hoe werkt een woningontruiming na overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt heb je al genoeg aan je hoofd. Je moet waarschijnlijk een uitvaart regelen, maar het is ook belangrijk dat het huis na overlijden leeggehaald wordt. Zeker wanneer het om een huurhuis gaat of een kamer in een verzorgingstehuis. Een ervaren ontruimingsbedrijf kan het leeghalen van een huis op een respectvolle en discrete manier voor je uitvoeren. Laten we de werkwijze bij een ontruiming eens bij langs gaan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Stap 1: inventarisatie

Nadat je contact hebt gezocht met een bedrijf komt een ontruimer zo snel mogelijk bij je langs om samen te bespreken wat er met de inboedel moet gebeuren. Inboedel dat je niet wilt houden kun je laten afvoeren of door het ontruimingsbedrijf laten opruimen. Bij een ontruiming na overlijden wil je geen overhaaste beslissingen nemen als het gaat om de inboedel. Je kunt er dan het beste voor kiezen om de inboedel door de ontruimers naar een opslag te laten brengen. Op die manier kun je later in alle rust nog eens door de spullen heen gaan.

Stap 2: de ontruiming

Op de dag van de ontruiming zelf weten de ontruimers precies wat er moet gebeuren. De inboedel wordt vervoerd naar de vooraf afgesproken plek. Door de vele ervaring die de ontruimers hebben kun je ervan uitgaan dat er voorzichtig met de inboedel wordt omgegaan. Door het hele land zijn deze professionele woningontruimers te vinden die je graag helpen met deze klus. Ook in Utrecht zijn er betrouwbare ontruimers die je graag helpen.

Stap 3: schoonmaakwerkzaamheden

Nadat de woning is leeggehaald door de ontruimers kun je er ook voor kiezen om de woning schoon te laten maken. Op deze manier is de woning klaar voor de oplevering.

Stap 4: de oplevering

De laatste stap is de oplevering van de woning zelf, ook dit kun je door het ontruimingsbedrijf laten doen. Zij maken de woning volledig gereed voor de oplevering en lopen eventueel de eindinspectie met de verhuurder. Op deze manier kun je zorgeloos de gehele ontruiming uit handen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *