Dit is waarom je in Utrecht wilt wonen

Als je een huis gaat kopen is de locatie een van de meest belangrijke keuzes die je moet maken. Wil je in een dorp of op het platteland wonen en van de rust genieten, of kies je toch liever voor de levendigheid en de drukte van een grotere stad. 
De vier grote steden van Nederland, waar steeds meer mensen een huis kopen of huren, zijn nog steeds Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De laatstgenoemde is een van de steden die de afgelopen jaren steeds meer in trek is onder kopers. Wat maakt deze stad zo bijzonder? En waarom wil je in Utrecht wonen? 

Centrale ligging van Utrecht

Utrecht is een stad in Nederland die enorm centraal gelegen is en daardoor vanuit het hele land perfect te bereiken is. Vanuit Utrecht ben je vaak binnen 10 minuten op een snelweg en vanaf daar kun je richting het gehele land rijden, doordat er een hele hoop grote snelwegen in de buurt liggen. Ook als je geen auto bezit, is Utrecht een stad die heel makkelijk te bereiken is via het openbaar vervoer. Met meerdere treinstations en goede verbindingen in de stad ben je binnen de kortste keren op de plaats van bestemming. 

Sfeer, geschiedenis en natuur

Iets wat veel mensen zeggen die in Utrecht wonen, is dat het eigenlijk de uitstraling van een groot dorp heeft. Het heeft namelijk meerdere gezellige buurten, waar jonge gezinnen wonen, en veel leuke kleine winkeltjes en restaurants. Hierdoor voel je je razendsnel op je gemak in deze stad en heb je toch alle voorzieningen binnen handbereik. Hiernaast heeft de stad ook nog een rijke historie, wat zich kenmerkt in het prachtige oude centrum en de mooie gebouwen en grachten die de stad rijk is. 

Utrecht heeft verder ook nog prachtige parken, zoals het Wilhelminapark, en veel andere groene plaatsen in de stad waar je kunt ontspannen, van de rust kunt genieten of kan sporten. Ook in de omgeving van Utrecht is veel groen en natuur te vinden, zoals te zien is in de Utrechtse Heuvelrug en de Loosdrechtse Plassen waar je zo naar toe fietst.

Een nieuwbouwproject in Utrecht

Als je hebt besloten te gaan wonen in Utrecht kun je een woning compleet naar jouw wensen vinden: een nieuwbouwwoning. Op de site van Nieuw Wonen Utrecht vind je actuele projecten in de stad en de omgeving en actueel nieuws over de nieuwbouwwoningen in Utrecht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *