Toon je creatieve kant met nieuwe verlichting

Verlichting kan een echte persoonlijkheid toevoegen aan een ruimte. Niet alleen kan het de uitstraling van je huis verfraaien, maar het kan ook een nieuwe stijl creëren in een verouderde ruimte. Bankstellenshop.com geeft je diverse tips met betrekking tot licht en jou creatieve kant!

Veel mensen vertrouwen jaar na jaar op dezelfde oude lichten. Ze denken er niet over om de verlichting te vervangen totdat een kind een lamp om loopt of tot men besluit om het uiterlijk van een specifieke kamer volledig bij te werken. Als je geen aandacht hebt geschonken aan de verlichting die je thuis hebt, is dit nu je kans. Met een beetje creativiteit van jou kant, kan je een centraal punt creëren, een functie markeren waar je van houdt of gewoon een decoratief tintje toevoegen aan een kamer in je huis.

Downlights zijn vergelijkbaar met inbouwspots. De armaturen zitten binnen het plafond en zitten gelijk met de omringende ruimte. Deze lampen bieden genoeg verlichting voor feesten en evenementen, maar je hebt ook genoeg licht om met je gezin te koken en eten. Misschien heb je een schilderij waar je altijd al van hebt gehouden, of misschien wil je de aandacht vestigen op een sculptuur dat je tijdens je vakantie hebt opgepikt. Plaats deze lichten aan beide kanten van het stuk en kantel de downlights zo dat de bollen elkaar in het midden van het stuk kruisen.

Trek aandacht bij je eettafel

Ontwerpers van over de hele wereld houden van hangende lampen, en deze lichten zijn een eenvoudige manier om de aandacht op je eettafel te vestigen. Je zult nu stijlvolle en moderne armaturen vinden die eruit zien als iets dat je uit de toekomst hebt geplukt, maar je zult ook traditionele en elegante armaturen vinden die meer lijken op iets dat je van een verre plek hebt gered. Je kunt dol zijn op het uiterlijk van zilveren verchroomde armaturen of metalen armaturen met vintage elementen. Veel huiseigenaren hangen een grote kroonluchter of een plafondventilator boven hun tafel, maar met losse hangende lampen kun je meer impact maken.

Badkamer verlichten

Heb je ooit tv-series bekeken en had je graag dat je die elegante en moderne badkamer gehad die je favoriete beroemdheden hebben? Met de juiste verlichting kun je een ontspannende plek creëren om je make-up te doen, een glimp van je outfit opvangen voordat je de deur uitloopt of je late-night routine verzorgen. 

Maak een eerste indruk

Als je vaak gasten uitnodigt, creëer dan een gewaagde en stijlvolle eerste indruk met een nieuw kroonluchter. Sommige mensen denken nog steeds aan kroonluchters als grote armaturen met tientallen kleine kristallen, maar ontwerpers maken nu die lichten in meerdere stijlen en ontwerpen. Je kunt een groot licht vinden met slechts een handvol kristallen of bollen rondom de randen, of je kunt een kleiner armatuur kiezen met een moderner ontwerp. Zorg ervoor dat je de kroonluchter hoog genoeg ophangt zodat deze niet in de weg zit van je gasten, maar laag genoeg zodat hij voldoende licht voor de ruimte biedt.

DIY-ideeën

Vergeet niet dat je je creatieve kant kunt laten zien met enkele armaturen die je zelf maakt en benodigdheden die je kunt krijgen bij lamp- en verlichtings-woonwinkels. Je kunt kleine glazen potten gebruiken met deksels die aan een reeks lichten zijn bevestigd om voldoende verlichting voor een feest te bieden, of je kunt uw eigen hanglampen maken van hangende armaturen en gevouwen papier- of bamboeringen. Of je nu kiest voor producten van topbedrijven en ontwerpers, of je maakt zelf een paar lampen, je kunt een leuke look creëren in je huis. Gebruik deze ideeën om je innerlijke kunstenaar vrij te laten en de algehele look van je huis te veranderen. Heb je onderdelen of meer inspiratie nodig, ga dan kijken in een woonwinkel bij jou in de buurt, zij hebben altijd vele voorbeelden van hoe het kan, geef hier je eigen draai aan en maak iets zelf of neem een mooi model bij deze winkels af.

Bekijk leuke ideeën, woonwinkels en andere leuke blog berichten op Bankstellenshop.com, de lokale woonwinkels in Baarn bijvoorbeeld hebben super veel mooie producten in hun assortiment waar je zeker je huis mee kunt op fleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *