Antikraak in Utrecht wonen heeft voor- en nadelen. Je leest ze hier!

Wanneer je een huis of appartement wilt gaan huren kan het moeilijk zijn om een woning te vinden Vooral in deze tijd is het lastig om een goede woning te vinden. De prijzen stijgen enorm en er is bijna geen aanbod. Een huis huren in Utrecht is dan gemiddeld al rond de 1000 euro per maand. Maar heb je er wel eens over nagedacht om antikraak te gaan wonen? Een antikraak woning krijgen gaat niet zomaar. Zo zitten er voorwaarden aan vast. Maar wat zijn nou precies de voor- en nadelen van een antikraak woning krijgen? Is het echt zo anders dan een huis huren? Hier lees je alle voor- en nadelen die je moet weten en wat de voorwaarden voor het krijgen van een antikraak woning zijn. 

Voorwaarden 

Als je ervoor kiest om antikraak te gaan wonen, zitten er vaak een aantal voorwaarden aan vast. Je moet sowieso in het bezit zijn van een legitimatie, je moet flexibel zijn en ook moet je meestal 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast mag je vaak ook geen huisdieren meenemen en is het ook niet handig als je inwonende kinderen hebt. Een antikraak woning krijgen brengt dus veel voorwaarden met zich mee. Het is dan ook handig om dit te onthouden voor als je serieus overweegt om antikraak te gaan wonen in plaats van een huis huren.  

Voordelen antikraak wonen in Utrecht

Wel zitten er ook vele voordelen aan antikraak wonen. Zo is een van de grootste voordelen van antikraak wonen dat het lage huurprijzen heeft. Voor een normaal appartement of een huis betaal je vooral in deze tijd veel geld. Bij antikraak zal de huurprijs nooit hoog zijn. Zo kun je al voor 200 euro per maand antikraak wonen. Daarnaast is een ander voordeel dat je op unieke locaties terecht komt. Denk bijvoorbeeld aan molens of landhuizen. Of misschien zit je wel in een appartement in de stad voor maar 100 euro per maand.  Zo zijn er nog veel meer voordelen. 

Nadelen antikraak wonen

Een nadeel van antikraak wonen is dat je eigenlijk nooit zeker weet hoelang je in een woning kan blijven. Het kan zelfs zijn dat je dat je maar een paar dagen of weken van tevoren te horen krijgt dat je uit je woning moet. Het kan zijn dat jij daar heel goed mee om kan gaan, maar anderen kunnen hier minder goed mee om gaan. Zo kan je dus iedere dag te horen krijgt of je weg moet. Daarnaast is een ander nadeel dat er vaak strenge regels aan vastzitten. Als je de huur te laat betaald of een feestje geeft, kan het zo zijn dat de verhuurder je direct de woning uit kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *