High Beer in Utrecht

Utrecht is een van de grootste steden in Nederland en zeker het bezoeken waard. De stad is gebouwd rondom de mooie domtoren. Wandel door de prachtige bruisende en autovrije binnenstad. Met de schitterende grachten, gezellige cafés en restaurants en talloze winkels is er in Utrecht altijd wel wat te doen. Een gezellige dag afsluiten met een goede borrel? Ga dan voor een High Beer, een superleuke en lekkere ervaring.

Wat is een High Beer

Een High Beer is net even iets anders dan een High Tea. Eigenlijk zegt de naam al genoeg, de thee wordt vervangen door bier. In plaats van bloemetjes, zoete hapjes en gezellig servies staat er met een High Beer heerlijke speciaal bieren en snacks op tafel. Het is een uitgebreide en luxe manier van borrelen. Het is te vergelijken met een bierproeverij, maar dan iets minder informatief. Het gaat bij een High Beer echt om gezellig samen borrelen en het nuttigen van verschillende snacks. Bij de snacks worden dan ook bijpassende bieren geserveerd. De snacks die je kan verwachten zijn verschillende soorten kazen, vleeswaren, noten, brood met smeersels, nacho’s en bitterballen. Per High Beer locatie zal het menu verschillen.

Bruisend Utrecht

Utrecht is een stad waar je graag wil zijn. Je kunt er prachtig wandelen door de gezellig steegjes, binnenhofjes en grachten zonder dat je een druk gevoel hebt. Of je nu gek bent op shoppen, geschiedenis of actieve activiteiten, in Utrecht is altijd wat te beleven. Ook is Utrecht een echte studentenstad. Zo vind je er allerlei gezellig winkels, boetiekjes, hippe bars en gezellige restaurants. Tijdens het shoppen in Utrecht geniet je ook van de prachtige grachten en kan je zelfs aan de gracht terrassen. Reserveer bijvoorbeeld een High Beer bij Ubica, een sfeervolle locatie midden in het stadshart.

Stadsgeschiedenis

Het bekendste gebouw in Utrecht is de Domtoren. Wanneer je in Utrecht bent is deze toren dan ook niet te missen. De kerk heeft een bewogen geschiedenis, zo stortte tijdens een zware storm de volledige middenbeuk in. Tot de dag van vandaag is men nog bezig met de plannen om de kerk terug met zijn toren te verbinden. Met zijn 112 meter hoogte is het de grootste kerktoren van Nederland. Liever de kunstgeschiedenis ontdekken? Bezoek dan het centraal museum. Het museum heeft een uitgebreide collectie met oude en nieuwe kunst, toegepaste kunst en vormgeving uit de regio rond Utrecht. Verder heeft Utrecht nog veel meer musea als het Nijntje museum, Rietveld Schröderhuis, het Spoorwegmuseum en Museum Speelklok. Combineer je dag cultuur met een lekkere High Beer. Zo geniet je nog na van alle indrukken van die dag.

Rust en natuur

Utrecht staat ook bekend om de prachtige Botanische tuinen, gelegen aan de rand van het Utrecht Science Park (tot 2018 De Uithof). In de tuin vind je talloze planten en bloemen afkomstig uit de hele wereld. Geniet van het geluid van klaterend water, zoemende insecten en fluitende vogels. De tuinen behoren tot de oudste universitaire tuinen in Nederland. Van 1 maart tot 1 december is er van alles te doen. De botanische tuinen tellen bijna 10.000 verschillende planten. Je kan hier niet alleen wandelen, maar ook meer leren over onder andere bestuiving, bloeiwijzen, bloemvormen en andere plant wetenswaardigheden. Sluit je dag af met een gezellige High Beer in Utrecht. Zo combineer je de rust van de natuur met de bruisende binnenstad van Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *