Ga voor de bouwkundige keuring Utrecht

Ben je op zoek naar een bouwkundige keuring Utrecht? Dan moet je goed gaan kijken. De keuring kan namelijk veel duidelijkheid gaan geven bij de aankoop van een woning en zal daarom ook verschillende voordelen op gaan leveren. Daarbij zijn er een groot aantal professionals die de keuring uit kunnen voeren. Een van de bedrijven die daarbij niet over het hoofd gezien mag worden is Schippers Bouwconsult. Voordat je een afspraak maakt, moet je goed weten wat jou allemaal te wachten staat. Onderstaande informatie kan jou helpen om goed voorbereid aan de slag te gaan.

De bouwkundige keuring Utrecht voor achterstallig onderhoud

Een bouwkundige keuring Utrecht geeft duidelijkheid over de huidige staat van de woning. Tijdens een keuring wordt namelijk gekeken naar eventuele gebreken aan de woning, waarbij het vaak gaat over achterstallig onderhoud. Hierbij wordt dus niet gekeken naar de meubels in de woning, maar juist naar de constructie. Voor het uitvoeren van de keuring wordt ook geen extra schade aan de woning aangebracht. Er wordt voornamelijk gekeken op basis van de expertise van de professional. Denk daarbij aan problemen met de constructie, vochtproblemen, schimmelvorming en houtrot. Deze zaken moeten zo snel mogelijk opgelost worden.

Iedere ruimte in huis meenemen

Een professional zal tijdens de bouwkundige keuring Utrecht in alle ruimtes van het huis kijken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de constructie van het dak en de mate van isolatie. Per ruimte worden de bevindingen opgeschreven, zodat er een duidelijk beeld is wat er allemaal gedaan moet worden. Ook de aanwezige kruipruimte wordt bekeken. Hier kunnen namelijk gebreken zitten waar je zelf niet bij stil staat. Als koper van de woning wil je echter niet voor onaangename verrassingen komen te staan en wil je ervoor zorgen dat je een duidelijk beeld hebt van de benodigde werkzaamheden.

Hogere kostenposten duidelijk hebben

Het blijft bij een bouwkundige keuring Utrecht echter niet bij de binnenkant van een woning. De professional zal namelijk ook buiten kijken naar de staat. Bij de gevel kunnen er bijvoorbeeld ook gebreken komen, waardoor je al snel voor extra kosten komt te staan. Deze hoge kostenposten wil je als koper op voorhand weten of zelfs voorkomen door niet verder te gaan met de aankoop van de woning. Doordat het rapport alle mogelijke kosten op een rij zet, weet je precies waar je aan toe bent in de toekomst.

Alles staat op papier

Je krijgt bij een bouwkundige keuring Utrecht altijd een rapport. Dit rapport geeft alle nodige werkzaamheden weer. Hierbij is er een onderscheid gemaakt in de werkzaamheden die je direct uit moet voeren en wat er op een later moment nog gedaan worden om een verbetering aan de woning aan te brengen. Tevens zullen er suggesties gedaan worden voor het energiezuinig maken van de verschillende ruimtes. Zo weet je nog beter wat je kunt doen en welke kosten hierbij komen kijken. Je weet dan direct of het de woning is die bij jouw budget past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *