4 x dit zijn dé hotspots die Utrecht zo bijzonder maken

Utrecht is een van de meest aantrekkelijke steden in Nederland. Het middelpunt van ons kikkerlandje is constant in beweging door haar bruisende studentenleven, door creativiteit en door het multiculturele wijken. Maar wat zijn nou typische Utrechtse dingen die deze stad zo uniek maakt? Dat hebben we voor je op een rij gezet. 

De grachten

Of je nou in de herfst- en wintermaanden met een sloep door de grachten vaart en geniet van de prachtige herfstkleuren, of dat je in hartje zomer een terrasje pakt aan het water, de Utrechtse grachten zijn in elk seizoen bijzonder. Het is niet alleen een supergezellige plek om een drankje te drinken, maar er zitten ook heel wat culinaire pareltjes. Zo dineer je in de zomer aan de gracht, maar in de koude maanden kun je dineren in een van de werfkelders. Dit zijn tunnels die in het jaar twaalfhonderd zijn gebouwd door bewoners om zo de gracht met hun huis te verbinden. Op die manier ontstonden er dubbele kades. Dit onderscheidt Utrecht bovendien ook van Amsterdam. Daar vind je ook grachten, maar deze hebben geen werfkelders. 

Lombok
Wil je naar een plek in Utrecht waar allerlei culturen samenkomen? Dan is Lombok the place to be. Lombok is de oudste wijk buiten de singels van Utrecht, ligt op loopafstand van het station en centrum en is de plek waar alle culturen samenkomen. In de multiculturele kanaalstraat vind je winkeltjes met exotisch eten, restaurantjes met verschillende keukens, groente winkeltjes, koffietentjes en de lekkerste baklava.

Musea 

In de Domstad vind je heel wat bijzondere, kunstzinnige en historische musea. Bezoek het Nijntje Museum, het Spoorwegmuseum, het Centraal Museum voor kunst, design en geschiedenis of het Rietveld Schröderhuis, ook wel het beroemdste huis van Utrecht. Daarnaast kent de oude binnenstad van Utrecht ook een middeleeuws stadskasteel waar nu evenementenlocatie Oudaen gevestigd is. Utrecht wil iedereen motiveren om cultuur te snuiven. Daarom krijgen studenten korting met hun studentenpas of CJP-pas. 

Dineren op het station

Utrecht is het middelpunt van Nederland. Daarom speelt het station van Utrecht een belangrijke rol.

Nu het station een flinke make-over heeft gehad en voorzien is van de meest moderne snufjes, is het ook een plek geworden met allerlei toffe eettentjes. Terwijl jij wacht op de trein die voor de zoveelste keer vertraging heeft, kun jij je prima vermaken in een van de leuke restaurantjes waar je geniet van allerlei wereldkeukens. Ben je fan van aziatisch eten? Breng dan een bezoekje aan Wagamama op het station. Eet je liever een goede burger met frietjes? Dan is het Amerikaanse Five Guys de plek waar jij je hart kunt ophalen. Wil je gezellig dineren en tegelijkertijd in de stationshal blijven? Reserveer dan een plekje bij Bistrot Centraal. Daar kijk je namelijk over de stationshal uit. Daarnaast kun je ook iets afhalen bij een van de Utrechtse horecazaken en vervolgens een leuk plekje uitzoeken of meenemen in de trein. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *