5 dingen om mee te nemen op vakantie met kinderen

Als je op vakantie gaat met je kinderen dan is het handig om bepaalde zaken zoals een draagzak of een kleine flexibele koelbox voor wat verfrissende drankjes of snacks op je lijst te zetten. Hieronder hebben we 5 dingen voor je op een rij gezet die je leven een stuk makkelijker maken als je op vakantie gaat met kinderen.

1. Een draagzak of draagdoek

Als je op vakantie gaat met kleinere kinderen, dan zal het vaak gebeuren dat je ze moet dragen. Het is een stuk comfortabeler om je kind te dragen in een draagdoek of draagzak dan in je armen. Bovendien hou je dan ook je handen vrij voor de grotere kinderen of tassen en koffers die je moet voorttrekken. En een draagzak of draagdoek neemt veel minder ruimte in beslag dan een kinderwagen wat een voordeel is als je met het openbaar vervoer reist. Zet daarom met kleine kinderen in ieder geval een draagdoek of draagzak op de lijst met spullen die je mee moet nemen.

2. Favoriete speelgoed of knuffel van je kind

Reizen kan voor een kind misschien een beetje spannend zijn. Door al die nieuwe indrukken en andere mensen kan je kind zich misschien een beetje onzeker gaan voelen. Door zijn of haar favoriete speelgoed of knuffel mee te nemen hebben ze iets vertrouwds waar ze zich op kunnen focussen te midden van alle nieuwigheid. 

3. Camera

Een camera is echt onmisbaar als je op vakantie gaat met je kinderen. Het is geweldig om later als je weer thuis bent aangekomen al die mooie, malle en hilarische momenten nog een keer te beleven als je de foto’s terugkijkt. Een camera is ook leuk voor de kinderen als je op vakantie gaat. Koop een speciale kindercamera of laat ze af en toe zelf foto’s maken met jouw camera. 

Tip: zoek je nog een betrouwbare auto om mee op vakantie te gaan? Vind hier een dealer in de buurt.

4. Speelgoed

Zorg dat je wat speelgoed bij je hebt waar je kind zich onderweg mee kan vermaken. Het wachten op bijvoorbeeld een vliegveld of een reis met de auto kan voor een kind erg lang duren. Door wat speelgoed mee te nemen zoals een leesboek of een stripboek, bordspelletjes of kaarten, papier en kleurpotloden of een tablet met spelletjes en filmpjes vliegt de tijd voorbij.

5. Verrekijkers

Een verrekijker is niet alleen een heel handig apparaat als je van een afstandje je kind in de gaten wilt houden, ook kinderen vinden het leuk om allerlei dingen in hun omgeving ontdekken met een verrekijker. Kies voor een lichtgewicht en waterdichte verrekijker als je op zoek bent naar de beste verrekijkers om mee te nemen op vakantie met je kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *