Zo maak je jouw woonomgeving veiliger

Hoe veilig jouw woonomgeving is heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je kunt dan ook veel doen om inbrekers te weerhouden om bij je in te breken en het onveilige gevoel in de buurt weg te nemen. Wij hebben het voor je op rij gezet! Laat deze tips dan ook niet aan je voorbij gaan. Een veilige buurt begint nu eenmaal bij jezelf.

Plaats goede sloten

Dat goed sluitwerk het halve werk is mag duidelijk zijn. Een inbreker komt met het juiste hang en sluitwerk niet zomaar binnen. Je kunt dan denken aan politiekeurmerk sloten en de welbekende dievenklauwen. Maar dat is zeker niet het enige dat je kunt doen. Ook stevig sluitwerk voor kleine ramen helpt om diefstal te voorkomen. Elke seconden is er voor een inbreker een teveel. Hoe lastiger je het binnenkomen maakt hoe minder snel ze de moeite doen om bij je binnen te komen.

Voorkom aanleiding tot inbraak

Een van de redenen dat inbrekers voor een woning kiezen is vaak de aanleiding. Er staat een computer in het zicht, het is bekend dat er een erfenis binnen ligt of ze weten zeker dat iemand op vakantie is. Er is heel veel aan gelegen om aanleiding dus zo veel mogelijk te voorkomen.

Benieuwd naar 112 meldingen en nieuws bij jou uit de omgeving? Kijk eens op de website van Hard Nieuws voor het laatste nieuws bij jou uit de buurt!

Kies een goede verzekering

Elke woning heeft wel iets van waarde! Dat gezegd hebbende is het ook goed om je voor deze waarde te verzekeren. De kans acht je misschien klein dat er daadwerkelijk een inbraak zal plaatsvinden. Als het gebeurd is het fijn en goed te weten dat je er goed voor verzekerd bent.

Plaats een alarm en camera’s

Naast goed hang en sluitwerk kun je ook voor een alarm en camera kiezen. Deze zijn elk stuk voor stuk nodig om het inbrekers moeilijker te maken of te herkennen als het dan toch gebeurd. Zeker een alarmsysteem zorgt ervoor dat een inbreker ontregeld raakt. Je wilt bij een inbraak alles behalve opvallen. Op 112 Utrecht lees je hoe veilig het in je omgeving is. De reden dat je waarschijnlijk op zoek bent naar tips en tricks om je woning veiliger te kunnen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *