Waar kan ik me laten testen op een Soa in Utrecht?


Utrecht is één van de grootste studentensteden van ons land. De vele verenigingen, sociëteiten en andere studentenclubs brengen flink wat leven in de brouwerij en leiden tot vele nieuwe liefdes. Als gevolg hiervan zien we ook dat vele studenten onveilige seks hebben, en zo een grotere kans lopen om besmet te raken met een soa. Met name voor deze risicogroep is het daarom goed om op de hoogte te zijn van waar je je kunt laten testen op een soa.

In Utrecht kun je op de volgende locaties terecht voor het testen van een soa.

GGD Regio Utrecht

De meeste mensen zullen ervoor kiezen om bij de GGD een soa test te laten afnemen. Net zoals in het hele land kun je ook in Utrecht bij de GGD terecht. Je moet hiervoor zijn bij de GGD Regio Utrecht.

Wanneer moet je bij de GGD zijn voor een soa test?

Het testen bij de GGD heeft enige voordelen en een aantal nadelen. Een groot voordeel is dat de test gratis is wanneer je in een risicogroep valt.

Een risicogroep bestaat uit homo’s, personen onder de 24 jaar en sekswerkers. Val je in één van deze categorieën, dan kun je bij de GGD terecht voor een gratis test.

De grootste groep mensen valt echter niet in een van deze groepen en moet daarom betalen voor een test. Ook kom je door de grote vraag naar soa testen bij de GGD vaak op een wachtlijst te staan.

Het kan dus even duren voordat je bij de GGD terecht kunt.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD Regio Utrecht:
https://www.ggdru.nl/inwoners.html

Soa klinieken in Utrecht

De laatste jaren zijn in Nederland meerdere privéklinieken gevestigd waar je ook terecht kun voor een soa test. Ook in Utrecht is dit het geval.

Het grote voordeel van privéklinieken is dat je altijd vrijwel meteen een afspraak kunt maken omdat er geen wachttijden zijn.

Je moet uiteraard wel betalen voor een test hier. Echter liggen de prijzen veel lager dan bij bijvoorbeeld de huisarts door de onderlinge concurrentie tussen klinieken.

De beste privékliniek van Utrecht op dit moment is zonder twijfel Stadskliniek. Je krijgt hier binnen 48 uur de uitslag te horen en kunt je laten testen op alle soa’s.

Kijk voor meer informatie op de website van Stadskliniek: https://www.stadskliniek.nl/klinieken/utrecht/

Soa test bij de huisarts in Utrecht

Wanneer je een huisarts hebt in Utrecht kun je ook hier laten testen of je een soa hebt. Echter kiezen de meeste mensen hier niet voor omdat het langer duurt voordat je de uitslag krijgt en vaak duurder uit bent dan bij de GGD of een privékliniek.

Natuurlijk kun je om andere redenen, zoals een goede band met je arts, wel kiezen om toch bij de huisarts een soa test te laten afnemen.

 

 

One thought on “Waar kan ik me laten testen op een Soa in Utrecht?

  1. Mijn ervaring bij Stadskliniek in Utrecht zijn niet goed, uitslag van mijn test was niet op tijd, beloofde de volgende dag. Duurde 5 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *