Je hebt ontslag gekregen, wat nu?

Of je het nu aan zag komen of niet, het is nooit leuk om ontslag te krijgen. Dat betekent namelijk dat je werkgever je liever ziet vertrekken, wat de reden ook zijn kan. Na een ontslag komt er ontzettend veel op je af en zijn er veel dingen die geregeld moeten worden. Meestal heb je wel recht op een uitkering. Waar moet je allemaal aan denken?

Uitkering aanvragen

Gelukkig is het in Nederland dusdanig geregeld, dat je niet zonder inkomen komt te zitten. Nadat je ontslag hebt gekregen, heb je vaak recht op een uitkering, afhankelijk van de reden van ontslag. Het is belangrijk dat deze uitkering zo snel mogelijk aangevraagd wordt, want er kan enige tijd over heen gaan voordat alles bekeken is. Je wil natuurlijk niet zonder inkomen komen te zitten, dus hoe eerder je de uitkering aanvraagt, hoe beter het is. 

Niet eens met ontslag

Het kan natuurlijk zo zijn dat je het niet eens bent met het ontslag of dat je vindt dat je werkgever het ontslag onterecht doorvoert. Als jij denkt dat je in je recht staat, kan je hiervoor een advocaat inschakelen. Een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht kent alle regels omtrent ontslag en kent alle juridische regels die daaraan verbonden zijn. Door een advocaat in te schakelen weet je zeker wat je rechten en plichten zijn. Hij of zij kan je ook helpen met uitzoeken waar je wel recht op hebt. 

Solliciteren

Nadat je ontslagen bent en dit ontslag is rechtmatig geweest, is het natuurlijk heel belangrijk om zo snel mogelijk weer een nieuwe baan te vinden. Dat betekent dat je als een bezetene moet gaan solliciteren. Belangrijk is hierbij dat je CV goed en up-to-date is. Daarnaast kan het helpen om je in te schrijven bij verschillende uitzendbureaus. Zij kunnen snel en makkelijk passend werk voor je vinden. Op die manier hoef je niet zonder inkomen te zitten en kan je snel weer aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *