De voordelen van mediation tijdens een scheiding

Als een koppel beslist heeft om te scheiden, zien we vaak dat beide partijen elk afzonderlijk een advocaat onder de arm nemen. De advocaat verdedigt dan de belangen van zijn cliënt naar bijvoorbeeld verdeling van de bezittingen, de zorg voor de kinderen, de vraag naar alimentatie en dergelijke meer. Niet zelden mondt dit uit in een lange, slopende en dure procedure en drukt dit een stempel naar de toekomst toe. Mediation Utrecht kan jullie helpen om onderling tot concrete regelingen en oplossingen te komen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Waarom zouden jullie kiezen voor Mediation Utrecht?

Hieronder leggen we in het kort uit waarom het kiezen voor mediation altijd een goed idee tijdens een scheiding. Een scheiding zorgt voor veel onrust en een mediator kan je helpen de rust te bewaren en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Denk dan bijvoorbeeld aan het financiële gedeelte maar ook de zorg van eventuele kinderen als deze er bij betrokken zijn. 

Een mediator is neutraal en onafhankelijk

In tegenstelling tot een advocaat die één van beide partijen verdedigt, is een mediator neutraal en onafhankelijk. Jullie kiezen hier dus voor een gemeenschappelijke bemiddelaar die geen kant kiest en objectief handelt. Hij zal proberen jullie communicatie op goede weg te krijgen zodat jullie zelf tot oplossingen kunnen komen waar jullie allebei achter staan. Verwacht dus niet van een mediator dat hij zelf een standpunt zal innemen, dat is niet zijn taak.

Een lager kostenplaatje

Omdat jullie beiden gebruik maken van de diensten van eenzelfde bemiddelaar zal de totale kost een heel stuk lager liggen dan als jullie elk afzonderlijk een advocaat moeten inschakelen. Bij mediation wordt de rekening in de meeste gevallen gewoon onder de beide partijen verdeeld.

Als jullie werken met advocaten duurt de procedure over het algemeen ook langer, wat ook al extra kosten met zich meebrengt.

Betere communicatie tijdens de scheiding en erna

Omdat jullie via mediation tot onderlinge overeenkomsten komen, zijn jullie beiden akkoord hiermee en kan dit zo worden vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat er geen onenigheden meer blijven hangen en dat jullie nog door dezelfde deur kunnen. Zeker als er kinderen in de scheiding betrokken zijn, is het belangrijk naar de toekomst toe dat jullie nog op goede voet met elkaar kunnen omgaan. Voor hen is het belangrijk dat na de scheiding papa en mama nog gezamenlijk de zorg op hen nemen en belangrijke beslissingen overleggen.

Mediation Utrecht helpt jullie graag verder om de scheiding op een correcte, respectvolle en serene manier af te handelen. De enige vereiste hiervoor is dat jullie allebei de mediation staan en ook bereid zijn om inspanningen te doen en compromissen te vinden. Het is in ieders belang dat een scheiding zo vlot mogelijk en met zo weinig mogelijk hindernissen verloopt.

Zijn jullie erin geslaagd om met behulp van de mediator de nodige afspraken te maken, dan moeten die enkel nog door de rechtbank bevestigd worden en is jullie scheiding ook wettelijk een feit. Zowel voor jullie als voor de kinderen zal deze manier van scheiden een minder pijnlijke ervaring opleveren en moeten jullie niet op voet van oorlog verder leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *