Wat kan een zorghotel voor u betekenen?

U kunt in een zorghotel terecht als u tijdelijke hulp nodig heeft, bijvoorbeeld na een operatie, als u verzwakt bent door een zware chemokuur of als u uw conditie wilt verbeteren als voorbereiding voor een zware operatie. Ook als uw mantelzorger even geen tijd heeft is het een mooie plek om naartoe te gaan. Door heel het land zijn verschillende zorghotels te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Zorghotel in Utrecht.

Waarom een zorghotel?

Veel ziekenhuizen moeten tegenwoordig besparen, om dit te doen proberen ze de verblijfsduur van patiënten steeds meer te beperken, voornamelijk tot alleen de diagnose en behandelingsduur. Als de thuissituatie niet ideaal is om te herstellen is een zorghotel een perfecte oplossing. Daar heb je toegang tot alle noodzakelijke zorg en verblijf je in een aangename en rustige omgeving waar je toegang hebt tot lekkere maaltijden. De gemeubileerde appartementen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor veiligheid, zorg en comfort. Ook kun je vaak onder begeleiding erop uit om de omgeving of andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Wat voor zorg kunnen ze je bieden?

Verpleegkundigen zijn dag en nacht aanwezig in een zorghotel, waar ze de nodige zorg bieden als je revalideert of herstelt. Ook fysiotherapie en ergotherapie is vaak in een zorghotel aanwezig. Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over wat voor zorg en behandelingen je in het desbetreffende zorghotel mag verwachten.

Wat kost het verblijf?

Een kamer kost meestal tussen de 100 en 200 euro per nacht. Het hangt van uw verzekering af hoeveel u zelf moet betalen. Ook bestaat de vergoeding vaak uit twee delen: verblijf en zorg. Het verblijf kan worden vergoed door uw zorgverzekering, dit hangt echter wel af van uw situatie. Als u een indicatie voor Eerstelijns verblijf (ELV) heeft, dan kan het verblijf worden vergoed vanuit de basisverzekering, u betaalt wel een eigen risico. Een eerstelijns verblijf wordt door uw huisarts, specialist ouderengeneeskundige of de medisch specialist uit het ziekenhuis gesteld. Deze indicatie en het tarief per dag kan in twee categorieën worden verdeeld; laag complex of hoog complex. In dit tarief zijn veel zaken inbegrepen, zoals de benodigde zorg, driedaagse maaltijden, huishouding en het linnengoed. Extra diensten kunnen aanvullend worden afgenomen. Als u geen indicatie heeft kan u alsnog een vergoeding krijgen als u een aanvullende verzekering heeft. Het is belangrijk dat u goed uitzoekt of uw verzekering het verblijf in een zorghotel in hun aanvullend pakket heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *