Hoe een watersportverzekering afsluiten?

De watersportverzekering is een verzekering waar door de jaren heen al behoorlijk wat over is gezegd en geschreven. Voor een dergelijke verzekering geldt namelijk dat ze in tegenstelling tot een autoverzekering niet bij wet verplicht is. Dat heeft als gevolg dat mensen dus helemaal zelf kunnen beslissen of ze kiezen voor het afsluiten van een dergelijke verzekering of niet. Dit gezegd hebbende blijft het in de praktijk erg belangrijk om te kiezen voor een watersportverzekering afsluiten. Dit niet in het minst wanneer je eraan denkt om met je boot op vakantie te gaan naar het buitenland. In ieder geval, wil jij hier graag wat meer over ontdekken? Dan is verder blijven lezen de boodschap!

Waarom watersportverzekering afsluiten?

Vooraleer we je meer gaan vertellen over het belang van een watersportverzekering afsluiten is het natuurlijk altijd een goed idee om eerst even concreet aan te geven wat een dergelijke verzekering nu precies is. Voor dit type van verzekering geldt dat ze het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een boot op verschillende manieren en vooral tegen diverse risico’s in te laten dekken. Het afsluiten van dit type verzekering kan dan ook gebeuren op verschillende manieren. Denk hierbij concreet aan:

  1. Als een WA-verzekering voor schade aan derden;
  2. Als een WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. Als een WA+ volledige cascoverzekering;

Heb je gekozen voor een watersportverzekering afsluiten waarbij er louter en alleen sprake is van een WA-dekking? Hou er in die situatie rekening mee dat er enkel en alleen een dekking zal worden verleend voor de schade die wordt aangericht aan derden. Met andere woorden, de schade die zal ontstaan aan jouw eigen boot zal op deze manier nooit zijn verzekerd.

Waarom is ze zo belangrijk?

De watersportverzekering afsluiten voor jouw boot is zo belangrijk omdat ze een zeer groot risico indekt. Althans… ze dekt een zeer grote waarde in. Het spreekt voor zich dat elke boot in de praktijk over een bepaalde kostprijs beschikt die veelal niet onaanzienlijk is. Door het afsluiten van een watersportverzekering kan je er op rekenen dat bij mogelijke schade de verzekeraar op z’n minst gedeeltelijk in die schade tussen zal komen. Heb je er niet voor gekozen om een dergelijke verzekering af te sluiten? Dan is dat uiteraard niet het geval en zal je volledig zelf op moeten draaien voor de schade die kan ontstaan.

Een watersportverzekering afsluiten hoeft niet duur te zijn

Mogelijks de belangrijkste reden waarom veel mensen niet kiezen voor een watersportverzekering afsluiten heeft te maken met het feit dat een dergelijke verzekering er bekend om staat over een vrij stevige verzekeringspremie te beschikken. Het moet evenwel gezegd dat deze aanname in de praktijk niet altijd even correct is, integendeel. Het hoeft dan ook zeker en vast helemaal niet zo te zijn dat de kosten van deze verzekering hoog zullen oplopen. Veel daarvoor is afhankelijk van de waarde waar de boot over beschikt die moet worden verzekerd. Des te duurder de waarde van de boot is, des te hoger ook de verzekeringspremie zal komen te liggen die is verschuldigd. Wil je liever niet één keer per jaar een hoge premie betalen? Dan kan je er bij een watersportverzekering afsluiten eveneens voor kiezen om de premie te laten splitsen over twaalf verschillende periodes of maanden. Wist je dat je ook specifieke bootverzekeringen hebt? Zoals een speedbootverzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *