De verschillende verslavingszorg in Utrecht

Zijn er zorgen om iemand in de omgeving? Of gebruik je zelf steeds vaker verslavende middelen? Niet alleen op een feestje, maar ook om de alledaagse dag door te komen? Dan kan er sprake zijn van een verslaving. Dit kan vragen oproepen. Angsten. Misschien heb je geen idee wat je nu moet doen. Het probleem erkennen is de eerste stap naar genezing. Maar dit is lastig als je hulp zoekt voor iemand in je omgeving die juist ontkent een probleem te hebben. Bovendien weten veel mensen niet waar ze terecht kunnen.

De verslavingszorg utrecht is gelukkig heel goed geregeld. Er zijn diverse locaties waar mensen met een verslaving terecht kunnen. Allemaal met geheel eigen behandelmethoden. In dit artikel zetten we deze op een rijtje en leggen we uit hoe je de juiste hulp kunt vinden.

Trubendorffer

Trubendorffer heeft volgens Zorgkaartnederland de beste waardering ontvangen in Utrecht. Kenmerkend voor Trubendorffer is de holistische aanpak. Natuurlijk wordt er gekeken naar de verslaving zelf, maar dit mag niet het hoofdonderwerp van de behandeling zijn. Hier wordt geloofd dat een verslaving altijd een achterliggende (diepere) oorzaak heeft.

Stel, je kunt slecht omgaan met nieuwe situaties en het ontmoeten van nieuwe mensen. Je zal jezelf introvert en misschien zelfs ietwat verlegen noemen. Ooit is het jouw copingmechanisme geworden om middels drank of drugs deze lastige situaties door te komen. Inmiddels kan je niet meer zonder. De verslaving is dus een gevolg van eerdere problemen.

Je kunt geen pleisters plakken als de wond blijft bloeden. Daarom is het belangrijk dat de achterliggende oorzaak wordt aangepakt. Pas dan kan er echt begonnen worden met helen.

Kleinere klinieken

Liever niet naar een grote kliniek? Dan kun je ook bij verschillende kleinere klinieken terecht. Zij helpen niet alleen verslaafden, maar delen ook hun eigen kennis met Nederland. Het voordeel daarvan is dat de wachtlijsten waarschijnlijk een stuk korter zijn. Ook kun je vaak zonder doorverwijzing terecht. Zo kun je dus waarschijnlijk sneller en gemakkelijker terecht..

Bezoek de huisarts

Maak je je zorgen over je eigen gebruik of over iemand in je omgeving? Dan is het een goede eerste stap om eerst de huisarts te bezoeken. Schroom je niet. Je bent echt niet de enige die met een dergelijke hulpvraag komt. De huisarts kan advies geven en doorverwijzen waar dat nodig is. 

Hier kun je terecht voor de juiste zorg:

  • Trubendorffer
  • Telefoonnummer: 0800 – 999 999 8
  • Locatie: Mariaplaats 23, 3511 LK Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *