Waarom Utrecht de beste stad is om te wonen

  • Levendigheid van Amsterdam

 

Utrecht heeft bijna dezelfde sfeer als Amsterdam. Het is een levendige en bruisende stad die ook veel weg heeft van onze hoofdstad, maar dan net iets rustiger. De oude binnenstad heeft grote bekende warenketens, maar ook unieke kleine boetiekjes. De winkels zijn hier ook gewoon 7 dagen per week open en de binnenstad is binnen no-time bereikbaar met het vernieuwde treinstation. Je vindt er ook leuke restaurantjes en ook hier kun je lunchen aan de grachten van Utrecht. Ik zei toch? Net Amsterdam! Maar niet alleen heeft Utrecht gebouwen, winkels en een bruisende binnenstad, natuur ontbreekt hier ook zeker niet. Utrecht staat bekend om de Loodsdrechte Plassen. Je kunt hier een bootje huren, andere wateractiviteiten ondernemen of lekker relaxen aan het strand. Verder vind je in Utrecht genoeg parken met groen om lekker doorheen te wandelen.

  • Goed onderwijsaanbod

 

Utrecht is ook vooral een jonge stad. De stad is veel in aantrek door jonge mensen en dit komt o.a. door het goede onderwijsaanbod. In Utrecht zijn meerdere HBO’s studies te vinden en daarnaast staat de stad natuurlijk bekend om de Universiteit Utrecht. Ook niet geheel onbelangrijk voor de welvaart van de stad. Voor de huidige of misschien toekomstige studenten onder ons, is een kamer in Utrecht ook niet moeilijk te vinden en daarnaast ook nog eens relatief goedkoop. Amsterdam is daarentegen een stuk duurder. Weer een extra reden om voor Utrecht te kiezen.

  • De huurprijzen zijn relatief laag

 

De huurprijzen in Utrecht zijn voor een drukke stad redelijk laag vergeleken met andere grote steden in Nederland. In Utrecht heb je voor een redelijk betaalbare prijs een ruimere woning dan in Den-Haag of Amsterdam. Ook is de huizenmarkt niet zo krap dat je voor een klein kamertje al net zo veel betaald als een villa op het platteland. In Utrecht zijn er voor iedereen mogelijkheden om te huren. Er is veel kameraanbod voor studenten, maar ook voor jonge gezinnen en ouderen zijn er veel sociale huurwoningen. Wil je hulp met het huren/verhuren van jouw woning in Utrecht? Ga dan naar verhuurmakelaar Utrecht. Zij verhuren ook in de andere grote steden zoals in Amsterdam, Den-Haag en Rotterdam. Ondanks de voordelen van Utrecht zijn er natuurlijk ook nog echte Amsterdammers in hart en nieren. Kijk dan eens op Rent apartment Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *