Utrechts 030 telefoonnummer koppelen aan mobiel

Het kiezen van een nummer voor uw bedrijf kan moeilijk zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten nummers, en evenzoveel redenen waarom u voor elk type zou kiezen.

Het kiezen van een nummer voor uw bedrijf kan moeilijk zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten nummers, en evenzoveel redenen waarom je voor elk nummer zou kiezen. Maar in een tijd waarin de meeste bedrijven op zoek zijn om wereldwijd te gaan, kan lokaal verschijnen je echt laten opvallen.

U hoeft niet lokaal te zijn. Het moet alleen zo lijken. U kunt dit doen met een geografisch nummer. U kunt zelfs ervoor kiezen om een 030 nummer te koppelen aan een mobiel. Zo kun je een vast ogend telefoonnummer overal mee naar toe nemen als het ware.

Wat is een geografisch nummer?

Een geografisch nummer is gewoon een normaal, lokaal nummer – een nummer dat hetzelfde kengetal heeft als uw buurman, uw buurtwinkel en de persoon die u in die winkel bedient.

Geografische nummers zijn herkenbaar voor bellers in een specifieke stad en worden daarom ook vertrouwd. Ze zijn echter niet beperkt tot alleen deze bellers, ze kunnen van overal ter wereld worden bereikt.

Wat u zo leuk vindt aan lokale nummers

Geografische nummers maken het voor lokale bellers gratis en gemakkelijk om contact op te nemen met uw bedrijf, waardoor er meer vertrouwen ontstaat.

Hoewel u ook over een uitstekende klantenservice moet beschikken, zullen reeds bestaande verwachtingen van bepaalde nummertypes zeker van invloed zijn op de vraag of de klant u al dan niet belt en zaken met u doet. Dit is puur psychologisch.

Omdat uw nummertype herkenbaar is, zullen klanten het graag bellen en als gevolg daarvan is het voor hen gemakkelijker om een probleem op te lossen of meer informatie te vinden over uw product of diensten.

Bellers denken dat ze doorverbonden worden met een lokale persoon aan de andere kant van de lijn, die snel en vriendelijk vragen beantwoordt, en het gesprek kost hen geen fortuin omdat de belkosten uit de gecontracteerde belminuten van een mobiele telefoon worden gehaald. Dit verbetert de ervaring, service en tevredenheid van de klant, wat resulteert in een grotere merkentrouw.

Dit type nummer is niet alleen goed voor klanten, maar geeft u als bedrijf ook meer flexibiliteit. Dankzij VoIP (Voice over Internet Protocol) en cloud computing kunt u bij het bestellen van een geografisch nummer vaak kiezen welk prefix u wilt, wat betekent dat u lokaal kunt lijken in welke stad of plaats u zich ook richt.

En waarom zou u het daarbij laten? Koop en activeer nummers uit omliggende steden om uw aanwezigheid echt te laten groeien zonder de dure overheadkosten die gepaard gaan met het opzetten van een nieuw kantoor.

Geografische nummers zijn niet de enige optie

Uw doelgroep staat echter centraal bij de keuze van het type nummer dat u wilt kopen. Als u op het wereldtoneel speelt en meer lokaal wilt lijken voor een specifiek land, in plaats van een stad of dorp binnen dat land, kunt u het beste kiezen voor een nationaal nummer. 

Een nationaal nummer is niet gebonden aan een bepaald deel van een land, maar is een enkelvoudig nummer dat van overal en in het buitenland kan worden geraadpleegd. Het voegt een niveau van professionaliteit toe dat niet mogelijk is met geografische nummers, wat een groot voordeel kan zijn voor bedrijven die een nationale, niet regionale, aanwezigheid willen hebben, terwijl het nog steeds aantrekkelijk is voor degenen die liever met bedrijven uit eigen land te maken hebben.

U moet er echter rekening mee houden dat deze nummers vaak als meer bedrijfsmatig worden ervaren.

Is lokaal de juiste keuze voor u?

Of u al dan niet opteert voor een 030 nummer aanvragen hangt natuurlijk af van waar u uw klantenbestand vandaan ziet komen en van het type branding dat u wenst te voeren.

Lokale nummers zijn met name belangrijk voor eenmanszaken, voor wie de nabijheid van de weg een echte troef is, maar niet zozeer voor de McDonald’s’ van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *