De mooiste gerenoveerde wijken ter wereld

In steden over de hele wereld vind je de herbestemming van gebouwen. Dit kan een voordeel zijn voor de stad, maar ook voor de inwoners. Soms worden leegstaande panden herbestemd tot woongebouwen, soms wordt er creatief gebruik gemaakt van bestaande panden en soms worden oude industriële complexen herbestemd tot hippe wijken. In dit artikel lichten we drie van de mooiste herbestemde wijken ter wereld toe.

Biscayne, Miami

De eerste buurt op onze lijst is de Biscayne buurt in Miami, Florida. Deze buurt was ooit een industrieel gebied met pakhuizen en fabrieken. Het is echter getransformeerd in een prachtige woonwijk met high-end appartementen en condominiums. Het gebied beschikt ook over een prachtige jachthaven waar bewoners kunnen genieten van het uitzicht aan het water.

Prenzlauer Berg, Berlijn

De tweede buurt is Prenzlauer Berg in Berlijn, Duitsland. Deze buurt was ooit een arbeiderswijk met veel oude gebouwen. Het is echter getransformeerd in een trendy en hippe buurt met cafés, bars en boetieks. Veel van de oude gebouwen zijn omgebouwd tot appartementen en lofts.

SoHo, New York

Last but not least is de SoHo buurt in New York een van de mooiste en meest iconische buurten ter wereld. In deze buurt vindt u vele boetieks, kunstgaleries en toprestaurants. De gebouwen in deze buurt behoren tot de mooiste ter wereld.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mooiste gerenoveerde buurten ter wereld. Deze wijken zijn omgetoverd tot prachtige en stijlvolle buurten die de bewoners een geweldige plek bieden om te wonen.

Voordelen van renoveren

Het renoveren van oude gebouwen of wijken heeft een aantal voordelen die wij voor u op een rijtje hebben gezet:

  • Wonen in historische gebouwen heeft zijn charmes, u woont in een gebouw met een geschiedenis!
  • Duurzaamheid, in plaats van nieuwe gebouwen te bouwen is het wonen in oude gebouwen een stuk duurzamer. Het scheelt CO2 uitstoot, grondstoffen en materiaal verbruik. U moet uw huis dan tijdens de renovering wel even goed isoleren maar dat is ook alles!

Dit was alweer de blog over herbestemming en gentrificatie! Hopelijk vond u het leuk om te lezen en gaat u misschien zelf ook kijken naar oude gebouwen om in te wonen. Laat ons in de reactie’s weten wat u over dit onderwerp denkt. Dank voor het lezen en graag tot de volgende keer!

Bron: https://www.respace.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *